Labels

2012 2013 3 Σοφοί Πίθηκοι Akihabara Anime blog Bon Odori Daibutsu Earth Celebration Edo-Daikagura Eisa Facebook fuji gangangansoku gero gifu Ginza greece Hamarikyu hide internet cafe j-pop japan Japan Times Kabuki kami karaoke language exchange maid cafe Manga monja Naigubu Nikkō ohanami onsen roppongi sakura sarubobo shichi-go-san skytree Tadakata Takoyaki tengu tokyo disneyland Tokyo Marason Tokyo Tower Torii tsukishima ueno UNESCO Yasukuni Αγάλματα Αγγλικά αεροδρόμιο Αθήνα αθλητισμός αλλαγές αλληλογραφία Άμπου Ντάμπι αμυγδαλιές ανατολή άνοιξη Αξιοθέατα Άπω Ανατολή Αρχιτεκτονική ασάχι-γιάμα ασάχι-ντάκε ασία Ατομική Βόμβα Β' Παγκόσμιος Βίντεο Βόλτες Βουδισμός βουνά Γιαεγιάμα Γιακούζα γιακουσίμα Γιορτές Γιουκάτα Γουασάμπι γούρια δάση Δάσος Διαγωνισμός Ομιλίας Διακοπές διασκέδαση διαφημίσεις Διαφορές Δώρα Έθιμα Εθνικό Θέατρο ειρήνη ειρηνικός Εκδηλώσεις εκδρομή εκλογές Ελ Γκρέκο έλβις Ελλάδα ενεργό ηφαίστειο Ενυδρείο επικοινωνία Επισκέψεις Ερωτήσεις Ευγένεια Ζητιάνοι ζούγκλα ζώα ζωολογικός Ηλεκτρονικά ηφαίστεια Θάλασσα Θέατρο θέματα Θεότητες Θρησκεία Ιάπωνες Ιαπωνία Ιαπωνικά ιαπωνικά συγκροτήματα Ιαπωνική κουζίνα ιαπωνική τηλεόραση Ιζακάγια ινδονησία ινδουϊσμός ινουγιάμα ιριομότε Ισιγκάκι Ιστορία Ιτσουκουσίμα καγκοσίμα. σακουρατζίμα Καζαντζάκης καθημερινότητα Καιρός Καλδέρα Καλή συμπεριφορά καλοκαίρι Καμακούρα κανό κάντζι Κάπνισμα καραόκε Κάστρο καφές Καφετέριες κερασιά κηδεία Κήποι Κιμονό κίνα κινεζική γραφή κιούσου Κοιλάδα του Διαβόλου Κοϊνόμπορι κοινωνία Κόμπε κορέα Κοστούμι Κούμε-τζίμα Κρέπες κρίση Κυότο κωμικός Λεωφορεία Λίμνη Λίμνη Τόγια Λίστα λουτρά μαγκρόβια μαϊμούδες μαμεμάκι Μάνγκα Μαραθώνιος μαρουγιάμα ματσούρι Μέγκουρο Μεταφράσεις Μετρό μικόσι Μόμιτζι Μότσι Μουσεία Μουσείο μουσική μπαλί μπαρ μπορομπουντουρ ΝΑ Ασία Νάγκανο νάμπε Ναοί Νάρα Νέα νεροβούβαλο νησί Sado νησιά Ryukyu Ξάνθη ξενάγηση ξένοι Οδοντίατρος Οκινάουα οκούρινα Όμπι Όμπον όνσεν Οογιάμα ορειβασία Οριγκάμι ορυζώνες Οσάκα οτάρου ουμπούντ Ούσου οχανάμι Παιδιά παιχνίδια Παλάτι Παράδοση Πάρκα Πάρκο Περίεργα Πεταλούδες ποδήλατο Πόλεμος πολιτική Πολιτισμός πουσάν Προσβολές Πρωτοχρονιά Πυροτεχνήματα ράκουγκο ρατσισμός Ραφαέλο Ρούχα σακούρα Σάππορο Σεισμοί Σεισμός σετσουμπούν Σιναγκάουα Σιντοϊσμός σκύλος Σόγια Σούμο Σούσι σπίτι Σπίτια Σπορ στερεότυπα συγκρότημα Kodo Σχολείο τάικο Τακάο Τακετόμι Τάμπι Ταξίδια τέχνη τεχνολογία Τζίνζερ Τζίνμπα Τόκυο τουρισμός Τουρκία Τουταγχαμών Τόφου Τραγούδι Τραίνα τσούκιτζι τσουνάμι Τυφώνας Ύπνος Φαγητό Φαρμακεία Φεστιβάλ φθινόπωρο Φίλοι φιλοξενία Φούτζι Φράνσις Μπέικον φύση Φωτογραφία χακόνε χειμώνας χιόνι χιονοθύελα χιούμορ Χιροσίμα Χιρουγκάμι χοκκάιντο χορός Χριστούγεννα Χρυσή Εβδομάδα ψαραγορά Ψάρια ψηφοφορία Ψώνια
Για τυχόν απορίες,παρατηρήσεις κτλ μπορείτε να αφήνετε σχόλια στην πιο πρόσφατη ανάρτηση. Μπορείτε και να επικοινωνείτε μέσω e-mail (garfield81087 παπάκι gmail τελεία com) αλλά δεν εγγυόμαι πως θα το δω άμεσα/δεν θα καταλήξει στο spam.

Wednesday 2 November 2011

No pain? Pain, pain!

Όπως σας είπα και χτες, η τύχη μου η μαύρη με έριξε στην ανάγκη Ιάπωνα οδοντιάτρου. Έψαχνα λοιπόν κάποιον που να ξέρει αγγλικά. Ε λοιπόν οι οδοντίατροι (και φαντάζομαι και όλοι τους οι συνάδελφοι) θέλουν να βγάλουν τα λεφτά του Proficiency από ένα ραντεβού... Σφράγισμα 300 ευρώ! Στην αρχή λέω τι να κάνεις, πονάω... Στη λίστα όμως δεν είναι κανένας κοντά στο σπίτι. Με τις μοναδικές ικανότητες προσανατολισμού μου πιο πιθανό ήταν να καταλήξω στο αεροδρόμιο παρά στον πιο κοντινό αγγλόφωνο οδοντίατρο. Οπότε λέω άστο! Θα πάω σε κάποιον στη γειτονιά! Όσο να πεις δόντι είναι, θα το δει και θα καταλάβει! Λέω και στο Γκάκου να πάρει τηλέφωνο να εξηγήσει την κατάσταση οπότε αισθάνομαι χαλαρή... 
Έλα όμως που μου πήρε μισή ώρα να βρω το ιατρείο και ας ήταν 500 μέτρα από το σπίτι! Στο 15λεπτο το είχα βρει δηλαδή αλλά ήταν κλειστό και μέσα ψυχή. Μετά συνειδητοποίησα ότι κάτι φυλλάδια που είχε στην πόρτα ήταν "Μεταφερθήκαμε" . Όχι ότι μπορούσα να τα διαβάσω! Στο δρόμο ρώτησα 5 άτομα, και οι 5 με έστειλαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Η 6η, μια συμπαθέστατη κυρία με το παιδάκι της μου είπε (από ότι κατάλαβα όταν άρχισε να με τραβάει από το χέρι) ότι πάει στην ίδια κατεύθυνση! Χαχαχα, μιλάμε για συνεννόηση μηδέν! Κάποια στιγμή κάτι μου λέει και δεν καταλαβαίνω (πώς να καταλάβω που μιλάει ιαπωνικά;). Νόμισα και εγώ ότι προσπαθεί να συστηθεί (δες φαντασία) και τις έδωσα το χέρι. Κοκκίνησε, γούρλωσε και τα ματάκια της και άρχισε να μου λέει "Όχι, όχι! (κάτι στα ιαπωνικά) ντέντιστο!" Μετά κατάλαβα ότι ήθελε το φυλλάδιο για να τσεκάρει τη διεύθυνση. Την ευχαρίστησα χίλιες φορές, της ζήτησα και συγνώμη και έφυγα. Μετά που το σκεφτόμουν συνειδητοποίησα ότι πρέπει να έπαθε φοβερό σοκ! Τι να κάνω όμως και εγώ το έρμο, έπρεπε να βρω τον οδοντίατρο! 
Φτάνω στο ιατρείο, μπαίνω, βγάζω τα παπούτσια (από τα λίγα πράγματα που με έχουν δυσκολέψει τόσο είναι αυτό με τα παπούτσια, τα βγάζεις παντού) , μου δίνουν παντόφλες και περιμένω τη σειρά μου. Μου δίνουν μια φόρμα να συμπληρώσω, στην οποία όλα είναι στα γιαπωνέζικα. Μου δείχνει τη στήλη με τη διεύθυνση και το όνομα (νέιμου, αντορέσου) και μου λέει να περάσω μέσα. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, σκέφτομαι. Και δεν έπεσα και πολύ έξω. Ο γιατρός μου ζητάει να του δείξω πού είναι το πρόβλημα. Με ρωτάει "No pain? " Του λέω ότι πονάω και μάλιστα πολύ. Αρχίζει τελοσπάντων να ασχολείται με τα του δοντιού, μέχρι που κάποια στιγμή αισθάνομαι ένα πόνο που με σκοτώνει! Και με το στόμα ορθάνοιχτο τι να πεις; Κάτι σαν μουγκρητό βγήκε! Ακολουθεί ο διάλογος: 
"Pain?"  "Pain, pain!!!"  "Now pain?" 
"Pain!" "Ok". 
Με τα πολλά τελειώνει τη δουλειά του και σηκώνομαι. Τον ρωτάω μισά αγγλικά μισά ιαπωνικά  πότε θα περάσει ο πόνος εντελώς. Η απάντηση που πήρα με αποστόμωσε: "Yes! No pain!" 

8 comments:

  1. Α ρε θηρίο αφού κατάφερες και βρήκες τον οδοντίατρο που είχε αλλάξει διεύθυνση την τέταρτη μέρα παραμονής σου στην Ιαπωνία δε λέω και δε φοβάμαι τίποτα! Και ο pain θα περάσει και όλα!

    ReplyDelete
  2. Χαχαχα, και εγώ έτσι λέω! Και να μην περάσει δηλαδή τώρα ξέρω πού θα τον βρω και ξέρω και ότι πρέπει να πάω με λεξικό ;)

    ReplyDelete
  3. Γεια σου ρε Ηλέκτρα πονεμένη!
    Πολύ αστεία η ιστορία σου, περισσότερο βέβαια (αποκλειστικά μάλλον) για μας που τη διαβάσαμε:)

    Καλή αρχή στην Άπω Ανατολή, κάθε που περνώ έξω από την γκαλερί της Τουρνατζίμπασι το μάτι πέφτει αυτόματα στο γραφείο που καθόσουν::)

    Να είσαι καλά, σύντομα σιδερόδοντη!

    ReplyDelete
  4. εχω περασει και εγω τετοιες καταστασεις πολλες φορες.να διαμενω σε χωρες και να μην καταλαβαινω εντελως τιποτα.καλο κουραγιο και καλη καρδια.με τον καιρο ακομα και τα ευτραπελα,θα τα σκεφτεσαι και θα ξεκαρδιζεσαι στα γελια.

    ReplyDelete
  5. Αγγελή μου όπως το είπες.. Πολλή πλάκα! Σε όποιον το λέω ξεκαρδίζεται! Ζω για τη μέρα που θα το βρίσκω και εγώ αστείο γιατί για την ώρα η αριστερή μου πλευρά είναι σαν θύμα εγγεφαλικού επεισοδίου! Να περνάς καλά εκεί στη....Δύση και να μας κρατάς ενήμερους για τα της Πόλης (και ξεκόλλα βρε παιδί μου από τους κιοφτέδες, ψυχή έχουμε και εμείς οι μυρμηγκοφάγοι και θέλουμε να σε διαβάσουμε!) τα φιλιά μου , καλά να περάσεις τώρα στας Αθήνας!
    ALEMAO μη νομίζεις ότι το πήρα τόσο κατάκαρδα ίσα ίσα που ήξερα τι με περιμένει και ανυπομονούσα. Να σου πω όμως ότι οι Τούρκοι μπροστά στους Ιάπωνες είναι γέννημα θρέμα Οξφόρδης!

    ReplyDelete
  6. Φοβερό,ευχάριστο και ενδιαφέρον το στόρυ σου! :)

    ReplyDelete
  7. Να 'σαι καλά! Ελπίζω να απολαύσεις και τη συνέχεια!

    ReplyDelete